Celler eller ej..

 

Det kan tit være virkelig praktisk, at have kendskab til sin nøjagtige alkoholpromille. Det kunne for eksempel være hvis du ville køre i bil efter morgenbrød dagen efter en fest, hvor du har indtaget alkohol. Mange bliver taget i sådan en situation fordi de tror, at alkoholen er ude af deres blod. Hvilket uheldigvis for dem viser sig, at være fejlagtigt.

Det er dog en realitet selv, at få tjekket sin alkoholpromille fra hjemmet. Det kan gøres med en såkaldt alkotester, som kan fortælle dig hvilken promille du har. Alt du skal gøre er almindeligvis bare, at puste i et lille rør som er placeret på dit alkometer og så får man indenfor nogle minutter at vide hvad din alkoholpromille ligger på.

For at du kan få et ordentligt resultat fra din alkotester er det nødvendigt , at den er forsynet med en brændselscelle. Jo større brændselscelle din test har, jo mere nøjagtig vil svaret blive, der er ikke meget ved, at have en alkomåler som giver dig et forkert resultat.

Når man anskaffer sin test skal man altså være bevidst om, at den har en brændselscelle, hvis den ikke gør, bør man ikke stole på det resultat man modtager fra testen. Da andre ting så også vil kunne påvirke din alkoholtester og i sidste ende din promille. Bl.a. vil dit alkoholmeter, uden brændselscelle, også hyppigt slå ud på lakrids samt andre typer af fødevarer.

Et alkometer er ikke bare handy, at have forudsat du skal kende sin nøjagtige alkoholpromille. Det kan jævnligt også være et rigtig sjovt indslag til komsammener, hvor der er blevet drukket spiritus. Ifald du i aftenens løb finder en test frem og begynder, at teste hinandens promille kan det anvendes til utrolig meget spas.

En begyndelse er blandt andet at bruge sin alkoholtester til en konkurrence hvor de deltagende skal gætte på sine promiller. Dem der så kommer tættest på  resultat vinder. Til sådan sjovere indslag er der ikke grund til, at betale mange penge på en dyr alkoholtester. Det er derimod muligt, at finde en billig test, der regelmæssigt kan give et rimelig præcist resultat, uden ens alkomåler dog giver et resultat du kan stole på.

Comments are closed.