Brug af graviditetstest

Der er er flere symptomer der kan gøre sig gældende når du er gravid. Der er mange der finder ud af at de er gravide når deres menstruation udebliver, der kan dog være flere årsager til at menstruationen udebliver, og derfor kan det ikke med sikkerhed siges at en person er gravid fordi menstruationen udebliver.

De fleste vælger at benytte en graviditetstest få et tjekke op på om de reelt er gravide. Disse graviditetstest kan købes rigtig mange steder i dag, og ikke blot på apoteket som kun havde dem førhen.

Inden du kan bruge en graviditetstest kan nogle allerede få følelsen af at der er nogle forandringer på vej – dette er dog meget forskelligt fra kvinde til kvinde.

Følgende kan være tegn på at du er gravid:

  • Du føler at du skal tisse hele tiden
  • Øget lugtesans
  • Kvalme
  • Træthed

Det er ikke alle der er gravide selvvom ovenstående tegn kan være tilstede hos en person. Nogle ønsker måske at blive gravide så inderligt, at det fremprovokerer ovenstående symptomer, hvorfor det er vigtigt at bruge en graviditetstest til at tjekke om man vitterlig er gravid. Mentalt kan du også godt føle at du lider af ovenstående, men ser folk på dig udefra er der måske slet ikke disse tegn som du selv ser over alt. Det er svært at vurdere objektivt om man er gravid eller ej, hvis man virkelig ønsker at man er det.

Du bør altid gå til lægen hvis det viser sig at du er gravid. Hvis du har mistanke om at du er gravid efter den første udeblivelse af menstruation, kan du bruge en graviditetstest til hjemmebrug, som kan købes billigst på internettet, eller du kan finde en graviditetstest i dit supermarked.

Du bør altid kontakte din læge i forbindelse med at du enten har fået et positivt resultat på din egen graviditetstest, eller du ønsker at få denne til at konfirmere resultatet.

Viser det sig at lægen også konstaterer at du er gravid, så vil du uden tvivl mærke de forandringer der sker med kroppen, som nævnt tidligere mht. træthed, kvalme og vandladning, hvilket skyldes de hormoner som sendes ud i kroppen. Du vil sikkert også mærke smerter i brysterne og i brystvorterne, da mælkekirtlerne i brysterne selv tidligt i graviditeten begynder at vokse.

Det første du stadig bør gøre er at teste om du reelt er gravid. Til dette formål skal du bruge en eller flere graviditetstest, eller du kan kontakte din læge som kan tage en graviditetstest på dig.

 

Comments are closed.